چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: دیوار مهربانی، ابتکاری انسانی و اجتماعی که پایه آن یکی دو ماه پیش در ایران گذاشته شد و خیلی زود به عنوان یک خلاقیت و اقدامی انسان دوستانه بازتابی جهانی پیدا کرد و مورد توجه و ستایش رسانه های جهان قرار گرفت، امتداد این دیوار حالا مرزهای ایران را درنوردیده و بعد از عبور چین، به پاکستان رسیده است.

دیوار مهربانی

به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه انگلیسی زبان «نیشن» پاکستان، یکی از شهروند خوش ذوق و خلاق شهر پیشاور با ایده گرفتن از دیوار مهربانی در ایران، یک دیوار مهربانی زیبا با رنگ آمیزی شاد و زیبا، تقریبا شبیه همان دیوارهایی که امروز در سراسر ایران به نماد مهربانی و انسان دوستی ایرانیان تبدیل شده، طراحی کرده با خط درشت، هم به زبان اردو و هم به زبان انگلیسی عبارت 'دیوار مهربانی' را روی آن نوشته است.

جالب اینکه به دلیل قرابت‌های فراوان میان زبان فارسی و زبان اردو و از آنجا که زبان فارسی مادر زبان اردو شناخته می‌شود، معادل عبارت 'دیوار مهربانی' به زبان اردو، دقیقا همان 'دیوار مهربانی' است.

روی این دیوار مهربانی در منطقه ای شهر پیشاور تعدادی لباس گرم و زمستانی آویزان شده تا افرادی که نیاز دارند بردارند، و افرادی هم نیاز ندارند، لباس یا دیگر وسایل قابل استفاده را برای همنوعان و همشهریان خود بگذارند.

دیوار مهربانی در پاکستان

  • پای صحبت‌های مجری طرح دیوار مهربانی در پاکستان

یک شهروند پیشاور پاکستان به نام 'اسد علی لودهی' که مبتکر ایجاد دیوار مهربانی در این شهر است، درباره اینکه ایده ایجاد دیوار مهربانی را از کجا آورده، می گوید: تصاویر و عکس‌هایی از دیوار مهربانی در ایران را در شبکه‌های اجتماعی دیدم و به نظرم خیلی جالب آمد و حالا خودم تصمیم گرفتم این ابتکار را در شهر خودم هم اجرا کنم.

او می‌گوید: چنین طرحی در پاکستان لازم است. وقتی این طرح را در پیشاور اجرا کردم، در مدت تنها سه روز حدود هزار نفر زن و مرد مراجعه کردند تا لباس های قابل استفاده‌ای را که نیاز ندارند، از طریق دیوار مهربانی، به دست آنانی که نیاز دارند، برسانند. واکنش مردم بسیار مثبت بود.

این جوان خوش ذوق و انسان دوست پاکستانی می گوید: خبر ایجاد دیوار مهربانی در پیشاور به سرعت در تمام شهر و حتی در شهرهای دیگر پیچید و این روزها کسانی حتی از خارج از شهر پیشاور و از راه دور به این دیوار مهربانی مراجعه می کنند تا از لباس هایی که اینجا وجود دارد، استفاده کنند. آنها به دوستان و آشنایان خود هم خبر داده اند.

اسد علی لودهی می گوید: شعارم از اجرای این طرح این است: «زندگی کوتاه است، با هم مهربان باشیم.» می خواهم با این حرکت انسانی تصویری مثبت از شهرم پیشاور و ایالت خیبرپختونخوا (ایالتی در شمال غرب پاکستان که مرکز آن شهر پیشاور است) و همین طور کشورم پاکستان به نمایش بگذاریم. می خواهم جهان چهره واقعی پاکستان را ببیند و مردم دنیا بدانند که پاکستانی ها چگونه افرای هستند. متاسفانه رسانه های بیگانه تصویری منفی از پاکستان در اذهان مردم جهان ایجاد کرده اند.

در شهر کراچی هم حرکت‌های مشابهی با ایده گرفتن از دیوار مهربانی ایران به راه افتاده و این پدیده زیبا در پاکستان رو به گسترش است.

کد خبر 323899

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha